Hyvää kesää!

Näin viimeisenä päivänä ennen lomaa on hyvä katsoa taaksepäin ja muistella, mitä yhdessä kanssanne tehtiin ja saatiin aikaiseksi.

19.1.2022 sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon perusteiden uudistamistyö ponnahti käyntiin aloituswebinaarissa, johon osallistui noin sata kiinnostunutta eri puolilta Suomea. Ennakkokysymysten perusteella saimme viitteitä siitä, mitä ydinprosesseja lähihoitajan työhön liittyy ja niitä kehiteltiin eteenpäin webinaarin lopussa.

Maaliskuun työpajassa siirryttiin pohtimaan työprosesseja osaamisaloittain. Työpajan pienryhmissä työskenneltiin OSAOn asiantuntijoiden johdolla muokaten ammattitaitovaatimuksia. Työtä jatkettiin 19.5.2022 verkkotyöpajassa, johon ilmoittautui noin 70 aktiivista kehittäjää. Ilmapiiri tuossa verkkotyöpajassa oli innostunut ja asiat menivät harppauksen eteenpäin.

Työpajojen lisäksi olemme saaneet yhteydenottoja useilta eri tahoilta. Huolen aiheita ovat olleet mm. sosiaalialan, lääkehoidon ja kuntoutumisen tukemisen näkyminen tulevissa tutkinnon perusteissa. Näihin perehdyimme yhdessä eri tahojen asiantuntijoiden kanssa. Toivottavasti saamme myös jatkossa hyödyntää asiantuntemustanne.

Olemme saaneet toiveen ammattitaitovaatimusten selkeydestä. Yritämme kirjoittaa tutkinnon perusteet ytimekkäästi ja ymmärrettävästi.

Viimeisimmät päivitykset ja tutkinnon perusteiden vaiheen näet tämän sivuston sivuilta. Toivottavasti ehdit perehtyä niihin ja jättää kommenttisi kirjoitustyön tueksi.

Nyt on hyvä jäädä lomalle ja jatkaa työtä syksyllä uusin silmin. Virkistävää kesää, tapaamisiin elokuun viimeisen päivän työpajassa!